Pobjeda za otvaranje domaćeg prvenstva 24.03.2010.

Zabok se nije uspio ozbiljnije nositi sa Zadrom

Košarkaši Zadra uspješno su startali u domaćem prvenstvu. U 1. kolu Lige za prvaka uvjerljivo su porazili momčad Zaboka rezultatom 98-58. Zabočani, kojima je ovo prvi nastup među 8 najboljih momčadi nisu se mogli ozbiljnije nositi sa Zadranima. Od samog početka igrači Danijela Jusupa dominirali su parketom i jurišali na koš gostiju. Iz minute u minutu prednost je rasla do konačnih 40 poena razlike.

Domaćini su brzo stigli do dvoznamenkaste prednosti, a najzaslužniji za to je bio Rok Stipčević koji je već u prvom dionici postigao 14 koševa, i zaključio početnih deset minuta rezultatom 30-12.

Zabok se donekle sabrao u drugoj četvrtini, uspjeli su smanjiti zaostatak na -12, ali to nije dugo trajalo. Brzo su Zadrani povisili prednost i na poluvrijeme se otišlo sa 46-28 za domaćine.

U drugom dijelu gledala se bolja igra, a dominacija Zadra se nastavila. Na parketu su bili svi igrači a svi su se upisali i na listu strijelaca. Nekima je trener Jusup bio zadovoljan a nekim i ne.

U prvom dijelu nisam zadovoljan učinkom mladih igrača Batura, Šarlije i Bilana. Puno su griješili a pokušavam im objasniti da se igračem postaje igrajući kvalitetno nekiliko minuta ali potpuno koncentrirano, a ne bezglavim pucanjem na koš pri +40-rekao je Jusup.

Ova je utakmica svakako više značila gostima koji pišu novu stranicu u povijesti svog kluba. Rezultat je bio manje važan, jer je za Zadar ova utakmica bila tek odrađivanje posla a za Zabok upisivanje poraza sa što manjom razlikom. Mali Zabok prvi put gostovao je kod velikog Zadra.

Igrače sam pripremao na maksimalno zalaganje i rezultat je proistekao iz toga. Doduše, da na poluvremenu nije bila tolika razlika moji bi igrači bili pod većim pritiskom. Ovako su mogli opuštenije igrati u drugom dijelu-komentar je same utakmice zadarskog stratega.

Najefikasniji kod Zadrana bili su Rok Stipčević sa 19 i Hrvoje Perić sa 16 koševa. Kod gostiju najučinkovitiji je bio Robert Lež s 18 pogodaka.

U sljedećem kolu koje je na rasporedu u subotu, Zadrani putuju u Slavonski Brod gdje im je domaćin momčad Svjetlosti.

Sponzori