Pobjeda na kraju NLb lige 21.03.2010.

Zadar je natjecanje završio na 8. mjestu

Košarkaši Zadra pobjedom su se oprostili od ovogodišnjeg nastupa u regionalnoj ligi. U 26. kolu na svom terenu bili su bolji od zagreba rezultatom 72-65, i time natjecanje završili na 8. mjestu s 13 pobjeda i isto toliko poraza.Identičan omjer ima i zagrebačka Cedevita, koja je 7. mjesto i plasman u Eurokup dohvatila zahvaljujući boljoj koš razlici.

Zagrebu je ova utakmica bila znatno važnija, pobjeda im je značila plasman u završnicu regionalnog natjecanja. Zadar je na početku utakmice bio bolji i borbeniji. Dobra igra Plaisteda bila je malo da bi se napravila veća razlika i do kraja prve četvrtine  Zagreb se preko Prkačina vratio i preuzeo kontrolu nad rezultatom,prije svega lošijom igrom domaćina koji su gubili lopte i imali slab šut za tri poena.

Domaćini nisu odustajali, iskoristili su pad u igri Zagreba i stigli do prednosti. Do kraja prvog dijela promjena nije bilo, a domaćin je ipak na odmor otišao s prednosti zahvaljujući trici Stipčevića za 35:31.

U drugom dijelu Zagrepčani brzo su napravili preokret. Tricom Simona u 25. minuti stigli su i na 43:39 te 45:41, a onda stali. Zadar je do kraja četvrtine napravio 12:0 i preuzima vodstvo.

Počteka zadnje dionice donio je rezultatsku neizvjesnost. Koševima Štimca i Žorića Zagreb smanjuje na 53:51. I tu su stali, serijom Hrvoja Perića Zadar je otišao na 61-54.

Zadarska prednost je rasla prije svega zahvaljujući nervozi u redovima gostiju, a nakon tehničke pogreške gostujuće klupe odlaze domaćini i na +13.

Dvije minute prije kraja Zagreb je došao do šest poena zaostatka zahvaljujući tehničkoj pogrešci Cara. Perićevo polaganje 50 sekundi prije kraja odvelo je Zadar na 70:63 nakon što su Mulaomerović i Žorić bespotrebno kombinirali u gužvi i izgubili loptu za eventualnih minus tri i tu je Zadar stigao na prag pobjede.

Ova pobjeda je vrlo bitna za samopouzdanje moje momčadi. Spremili smo se za Zagreb, njima je ova utakmica bila bitna, a naša pobjeda bitna je kao dokaz regularnosti natjecanja. Moji igrači shvatili su da je svaka pobjeda bitna. Uspjeli smo zaustaviti Simona i Mulaomerovića, imali smo problema s unutarnjom igrom što smo dijelom kompenzirali sa zonom. Zagreb je dobra momčad, tim više me raduje pobjeda- rekao je nakon utakmice trener Danijel Jusup.

 

U redovima Zadra najbolji su bili Perić s 19 poena i devet skokova te Plaisted s 14 poena i pet skokova. Kod Zagreba Žorić i Simon ubacili su po 13 poena. U utorak počinje domaća Liga za prvaka. U prvom kolu Zadar je domaćin momčadi Zaboka.

 

 

Sponzori