Zadar pao u Pioniru 17.03.2010.

Pitanje pobjednika riješeno je sredinom posljednje četvrtine

Porazom od Crvene zvezde rezultatom 77-72 košarkaši Zadra zaključili su gostovanja u ovogodišnjem izdanju regionalne lige. Trica Morovića u zadnjoj sekundi donijela je Zadru prednost u međusobnim ogledima sa Zvezdom i barem ih tako približila sedmom mjestu na tablici koje vodi u Eurokup.

Utakmicu je odlučilo nekoliko sjajnih minuta Borisa Bakića, najboljeg igrača utakmice. Kod Zadra uvjerljivo najbolji bili su Vedran Morović sa 20 koševa i 8 asistencija i Tomislav Ružić koji je na 18 koševa dodao 5 skokova.

Zvezda je otvorila utakmicu sa 6-0, ali nije se uspijevala ozbiljnije odvojiti iako je bila u konstantnom vodstvu  do 13. minute kada su Zadrani  nakon koša uz prekršaj  Stipčevića na petu asistenciju Morovića poveli sa 21-23. Domaćini su uzvratili serijom 13-3 i dvije minute prije kraja prvog poluvremena stigli do najveće prednosti 34-26. Zadar je odgovorio tricama Stipčevića i Ružića i stigao na 34-33. U zadnjim napadima u drugoj dionici Radivojević je pogodio oba a Stipčević samo jedno slobodno bacanje pa se na odmor otišlo sa dva koša prednosti za domaćine, 36-34.

Prvi dio obilježio je veliki broj prekršaja i promašenih slobodnih bacanja. Obje momčadi napravile su po 14 osobnih pogrešaka, Zadar je promašio 6 od 11, Zvezda 5 od 15. Zadar je bolje šutirao iz igre ali je imao minus zbog 9 izgubljenih lopti.

Drugi dio otvorio je Kešelj sa 8 brzih poena. Zadar je nastavio gubiti lopte i na početku treće dionice Zvezda je napravila seriju 9-0 i došli do 11 koševa prednosti. Gosti su se brzo sabrali i polako topili razliku , uglavnom koševima Plaisteda, a poslije trice Stipčevića u 28. minuti spustili su se i na -1.

Zadnja četvrtina počela je igrom koš na koš, a prednost Zvezde iznosila je od 1 do 4 poena. U narednim minutama gosti su nastavili promašivati i gubiti lopte a s druge strane Bakić je ubacio 8 koševa i gotovo sam odveo svoju momčad na +9 dvije minute prije kraja. Bilo je 71-62.

Poslije serije slobodnih bacanja u zadnjoj minuti Zvezda je imala 8 koševa prednosti 4 sekunde prije kraja. Zadar je na koncu uspio odigrati zadnju akciju koju je tricom dovršio Morović za konačnih 77-72.

Do kraja regularnog dijela NLB lige ostalo je tek jedno kolo. Zadrani će ga odigrati na Višnjiku, a gost će im biti momčad Zagreba.

Sponzori