Poraz u završnici 28.02.2010.

U neizvjesnoj završnici FMP se bolje snašao

22. kolo regionalne lige donijelo je košarkašima Zadra 11. prvenstveni poraz. Bolji od njih na svom parketu bili su igrači FMP-a koji su pobjedu uzeli u samoj završnici. Rezultat je bio 83-81.

Zadrani su u Beogradu imali veliku šansu pokupiti bodove koji bi po tko zna koji put produžili nadu u plasman na završnicu regionalnog natjecanja. Pobjednik se odlučivao u posljednjim sekundama a FMP je bio sretniji i spretniji. Promašaji Rančića i Perića ispod koša bili su ključni, a slobodnim bacanjima pobjedu svojoj momčadi potvrdio je Čović.

Početak utakmice nije mogao biti bolji za Zadar. Počelo je serijom trica, dvije je pogodio Car, po jednu su dodali Stipčević i Ružić za visokih 12-0 na početku. Brzo je FMP sredio svoje redove i vraćaju se u utakmicu rezultatom 17-14. Prvih deset minuta zaključio je Stipčević za vodstvo gostiju 23-17.

FMP je u sljedećim minutama zaigrao puno bolje, Zadar je održavao prednost do 13. minute kada Lazić donosi vodstvo domaćinima 28-26. Razigrao se i Samardžiski i tu počinju problemi za goste. Poluvrijeme su domaćini zaključili vodstvom 44-38.

Početkom drugog poluvremena igrači trener Vlade Đurovića kontrolirali su sva događanja na parketu i došli i do najveće prednosti od +9, 51-42. Zadar se ponovo budi i radi seriju za preokret.

Rezultatskog odvajanja nije bilo a rasplet se dogodio u zadnjoj minuti. 21 sekundu prije kraja Jeremić slobodnim bacanjima postavlja 81-77, Ružić smanjuje na 81-79. Jeremić ponovo pogađa jedno slobodno bacanje, s druge strane Stipčević oba.

FMP griješi pri izvođenju, Stipčević krade loptu, dodaje Rančiću ispod koša koji promašuje s tri metra. Loptu hvata Perić koji je ne uspjeva ugurati u koš, a sve koristi Čović koji iznuđuje osobnu, ubacuje jedno slobodno bacanje i donosi pobjedu svojoj momčadi. Vrijeme je iscurilo a Zadrani su  morali potpisati svoj 11. prvenstveni poraz koji ih je gurnuo na 8. mjesto regionalne tablice.

Utakmica je bila puna preokreta. Dobro smo počeli, ali prednost sa starta utakmice nismo uspjeli materijalizirati. Stali smo u trenutku kada smo poveli 12:0, kao da smo pomislili da je utakmica gotova. U nastavku smo uspjeli konsolidirati redove. Imali smo dosta perioda kvalitetne igre u obrani, ali smo dva otvorena šuta za pobjedu promašili. Zato mogu reći i da nismo imali sreće-rekao je nakon utakmice trener Danijel Jusup.

U redovima Zadra najučinkovitiji su bili Ružić s 19 koševa i 10 skokova i Stipčević s 14 ubačaja. Kod domaćina prvo ime bio je Jeremić sa 19 koševa. U sljedećem, 23. kolu Zadra odlazi na još jedno gostovanje. Domaćin će im biti posljednjeplasirana sarajevska Bosna.

 

Sponzori