U polufinalu Kupa protiv Cibone 17.02.2010.

Zadru je ždrijeb donio najtežeg protivnika

Između dva kola regionalne lige ovoga tjedna košarkaši Zadra, zajedno s Cibonom, Zagrebom i Cedevitom imaju pred sobom završnicu domaćeg Kupa Krešimira Ćosića. Domaćin je Zagreb u Trnskom, a prvi će na parket Zadrani u četvrtak u 17 sati. Protivnik će im kao i prošle godine biti zagrebačka Cibona.

U kratko vrijeme ponovo igramo s Cibonom,u ždrijebu nismo mogli dobiti goreg protivnika od njih, ne radi njihove kvalitete već radi načina na koji igraju. Momčadi koje igraju agresivno u prednjem polju predstavljaju nam problem. To nam otežava razvijanje igre.Pokušavamo se pripremiti na to, pokušavamo naš napad učiniti raznovrsnijim kako ne bi ispadali onako sterilni kao u zadnjem dijelu utakmice protiv Hemofarma- rekao je u najavi utakmice trener Danijel Jusup.

Još je jedan segment Cibonine igre s kojim se Zadrani nisu dobro nosili u zadnjoj utakmici između ove dvije momčadi, a to je pressing.

Pressing im je nezgodan, dobro to igraju. Imaju visoku prednju liniju i preko njih nije lako dodavati.Agresivni su i pri postavljanju igre. ali faktora iznenađenja u ovoj utakmici neće biti- dodao je Jusup koji se osvrnuo i na stanje svoje momčadi nakon neugodnog poraza protiv Hemofarma na Višnjiku.

Mislim da su se igrači oporavili od poraza koji ih je demoralizirao. Raspored nas nije mazio jer smo naišli na najkvalitetnije protivnike u NLB ligi. Hemofarm je momčad koja odlično trči i igra obranu i pokazali su da u najtežim momentima igraju dobro. A nama preostaje na sljedećim utakmicama pokazati da možemo bolje-zaključio je Jusup.

 

Zadarski roster za nastup u Kupu bit će kompletan. Prva utakmica igra se u četvrtak u 17 sati. Na parket izlaze Cibona i Zadar, doka će nakon njih snage odmjeriti Zagreb i Cedevita u 19.30. Finale se igra u petak u 18 sati.

Sponzori