Hemofarm odnio pobjedu 14.02.2010.

Nada u prolazak na FF trajala je kratko

Drugi domaći poraz košarkaše Zadra udaljio je od nade za prolazak u Final four koja je trajala svega tjedan dana. Izravni konkurent Hemofarm iz Vršca drugi je put u dva tjedna bio bolji od Zadra. Nakon vršačkih +9, na Višnjiku je bilo +5 za goste iz Srbije, 70-75. Odlučujuća je bila zadnja četvrtina u kojoj su Zadrani došli do vodstva koje nisu znali sačuvati. Točku na i tricama u zadnjih 30 sekundi stavili su Borisov i Mačvan, a Rančić je sa svojom tek ublažio poraz.

 Hemofarm je prvi put gostovao u zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića, a igrači nisu bili nimalo impresionirani ni dvoranom ni ozračjem koje su stvorili zadarski navijači. Od početka se vidjelo da će to biti težak dan za domaćine. Zadar je nervozno ušao u utakmicu a Hemofarm to koristio i već je u prvoj dionici zaostatak Zadra bio -10. Nakon minute odmora domaćini se bude, rade seriju 11-0 a u zadnjoj sekundi Stipčević pogađa za minimalnu prednost nakon isteka prve dionice. Bilo je 23-22.

Kratko su Zadrani držali prednost, Hemofarm je brzo ponovo prešao u vodstvo i odlazi na 32-40. Do kraja prvog dijela zaostatak smanjuju Car i Perić i prvih 20 minuta završava s 39-44.

Drugi dio nije donio promjene, domaćini se i dalje muče, gosti ulaze u seriju koja im donosi +12 sredinom treće četvrtine.

Još jedan put Zadranima uspijeva vratiti se u susret preko Perića, Stipčevića i Rančića.

Posljednja četvrtina, točnije njezin kraj odlučio je pobjednika. U 36. minuti koševima Rančića došao je Zadar do vodstva 67-65, ali je taj bljesak nade Hemofarm brzo ugasio. Bezuspješno su Zadrani pokušavali šutevima za tri poena doći do veće prednosti ali to nije išlo. U redove domaćina uvukla se nervoza koju su gosti iskoristili, prvo pogađa Borisov, nakon toga zadarski napad propada, a tricama Borisova i Mačvana sve je riješeno. Morali su Zadrani potpisati svoj deseti prvenstveni poraz.

 Nažalost nismo uspjeli. Previše smo se bazirali na vanjski šut jer su nam zaustavili tranziciju. Nedostaje nam unutarnja igra, Boisa, Rančić i Plaisted su dali premalo. Pick and roll nam također nije uspijevao. Perić je to donekle kompenzirao, no imali smo previše grešaka u dodavanju što je Hemofarm kaznio kontrama. Idemo iz utakmice u utakmicu, glavu gore- rekao je nakon utakmice trener Danijel Jusup.

 Prvo ime kod Zadra bio je Hrvoje Perić s 24 koša, kod gostiju Milan Mačvan s 22 poena. Prije sljedećeg kola regionalne lige 18.i 19. veljače na rasporedu je završnica Kupa Krešimir Ćosić. Domaćin je Zagreb u dvorani Trnsko. Zadar će put do finala tražiti protiv Cibone u utakmici koja se igra u četvrtak.

Sponzori