Korak po korak do Final foura 13.02.2010.

Svi na Višnjik, Zadar treba podršku

Nakon impresivne pobjede u Domžalama košarkaši Zadra spremaju se za utakmicu 21. kola regionalne lige. U goste im dolazi izravni konkurenta za mjesto u Final fouru, Hemofarm iz Vršca. Po drugi put u dva tjedna ove će dvije momčadi odmjeriti snage. U prvom susretu bio je bolji Hemofarm koji će u Zadru braniti vršačkih +9. U toj su utakmici Zadrani do kraja bili u igri, a svojom serijom na koncu im je presudio Marković.

I jednoj i drugoj momčadi svaka je pobjeda sudbonosna u borbi za završnicu. Pogled na tablicu govori kako je Hemofarm trenutno u nešto boljoj situaciji. S omjerom 12/8 nalazi se na 4. poziciji , dok je Zadar s 11/9 sedmi.

To je momčad koja igra dosta promjenjivo ove godine, nesumljivo ima snagu pobijediti svakoga, to su do sad pokazali. Svakoga u ligi mogi dobiti u gostima. Agresivni su, dobro igraju obranu i puno trče. Igraju dosta otvoreno i tako dobijaju prilike za lake koševe iz tranzicije. Dobri su šuteri, naručito Jagodnik koji to omogućava i drugima, otvara prostor i mogućnost prodora. Tu su još i Marković, Krstović i Borisov- opisao je svoje sljedeće protivnike trener Danijel Jusup.

Rasplet 20.kola ponovo je Zadranima otvorio šansu za prolazak na FF. Druga gostujuća pobjeda i odlična igra protiv Heliosa najavile su nastavak nade, a da sve ne ostane samo na papiru, treba nastaviti s pobjedama. Hemofarm se u posljednje vrijeme našao u problemima. Klub je napustio Amerikanac Stevenson, a veliki hendikep predstavlja i ozljeda kapetana Miljana Pavkovića. Sve je to rezultiralo i s dva poraza od momčadi iz donjeg doma, Heliosa i FMP-a. Zadar pak spreman dočekuje utakmicu u kojoj hvata prednost +10.

Ne smijemo odstupiti od igre u kojoj Zadar trči, ali ne bezglavo, treba paziti na izgubljene lopte. Model igre mora biti takav da se što manje osjeti ako jedan od igrača nije u igri, drugi ga zato mora zamijeniti. A taj sustav bazira se na trčanju i brzom rješavanju lopte- takvu igru priželjkuje Jusup.

U gradu se ponovo osjeti dašak košarkaške euforije. Nakon kratkotrajne depresije zbog niza poraza sreća se opet nasmiješila Zadranima, a uz nju pomoć sa tribina bit će dodatni vjetar u leđa.

Bilo bi nam puno lakše uz podršku navijača. Oni su uvijek stajali iza Zadra i to je jedino sigurno. Volio bih da tako i ostane- zaključio je Jusup.

U redovima Zadra sitnije ozljede načele su Boisu i Plaisteda ali njihov nastup nije upitan. Svi ostali spremni su za važnu utakmicu protiv Hemofarma koja će umnogome odlučivati o daljnjoj sudbini Zadra.

Sponzori