Može li Zadar bolje od Hemofarma? 26.01.2010.

Momčad iz Vršca u prošlom je kolu nanijela Ciboni prvi domaći poraz

Dvostruki program u Srbiji košarkaši Zadra odradit će sutrašnjom utakmicom u Vršcu. S domaćim Hemofarmom odigrat će zaostali susret 8. kola koji je bio odgođen zbog smrti poglavara Srpske pravoslavne crkve 17. studenog 2009.

Zadrani su iz Beograda prema Vršcu krenuli u ponedjeljak, i tamo se pripremaju za susret koji bi mogao biti jedan od sudbinskih za momčad sa Višnjika. Hemofarm je jedan od pretendenata za Final four, a korak bliže regionalnoj završnici napravili su u Zagrebu gdje su pod Tornjem u 18. kolu bili bolji od Cibone. Borba za FF polako se zahuktava, a trener Jusup i njegova momčad pred teškim su iskušenjem.

Hemofarm je poput Zadra nedavno promijenio trenera. Sredinom siječnja nakon neuspješnog nastupa u Eurokupu klupu je napustio Stevan Karadžić, a na njegovo mjesto došao je Željko Lukajić.

 Hemofarm je u odnosu na prije dvadesetak dana drastično pojačao defanzivnu igru. Amerikanac više nema ulogu kakvu je imao prije. Novi trener Lukajić više se oslanja na domaće igrače koje je on jednim dijelom selektirao. On dobro poznaje situaciju i mislim da je njegov proces adaptacije na momčad bio minimalan. On živi u tom gradu i poznaje momad, i nije mu dugo trebalo da drastično digne igru – najavio je svog sljedećeg protivnika trener Danijel Jusup.

 Zadarski strateg nedavno se susreo sa Hemofarmom dok je još bio na klupi Širokog, pa svog rivala dobro poznaje. Na regionalnoj ljestvici Hemofarm je na poziciji više od Zadra s jedanaest pobjeda i šest poraza. Zadar s pobjedom i porazom manje prati ih u stopu.

U redovima momčadi sa Višnjika za susret su spremni svi.

Zadar će ovaj naporni tjedan zaključiti nedjeljnom utakmicom protiv Cibone u Krešinoj dvorani.

Sponzori