Zadrani krenuli na mini turneju Srbijom, prva stanica Beograd 22.01.2010.

Jusup će na raspolaganju će imati sve igrače

Košarkaši Zadra u petak ujutro krenuli su na put prema srpskoj prijestolnici. Put su skratili letom do Zagreba pa dalje nastavili autobusom prema Beogradu gdje ih očekuje utakmica 18. kola regionalne lige. Za protivnika imaju momčad Partizana, a protiv prošlosezonskog pobjednika regionalnog natjecanja svoj debi imat će novi trener Danijel Jusup kojem su Beograđani dobro poznati protivnik.

Dobro poznajem tu momčad, to je sustav koji je vrhunski organiziran već sedam godina. Na čelu imaju jednog vizionara koji radi odličan posao selekcijom mladih igrača i time mogu biti uzor čitavoj regiji. Stvorili su brojne vrhunske igrače, to čine i dalje. Od toga dobro žive i stalno su u vrhu. Ove su sezone malo teretniji nego prošle, nešto slabije šutiraju ali su svakako izuzetno jak protivnik- rekao je trener Jusup.

 Partizan se na regionalnoj ljestvici nalazi na drugoj poziciji s omjerom od dvanaest pobjeda i pet poraza. U petom kolu Zadar je na Višnjiku uzeo skalp Beograđanima pobijedivši ih rezultatom 77-66.

U Euroligi Partizan je ušao u Top 16, i igraju dobro. Hendikep momčadi trenera Duška Vujoševića svakako je povreda centra Aleksa Marića kojeg su brzo zamijenili Crnogorcem Stevanom Miloševićem.

Zadnju regionalnu utakmicu odigrali su u Vršcu, gdje su do pobjede došli tek u zadnjim sekundama. Baš će tamo Zadrani na gostovanje u srijedu, kada je na rasporedu odigravanje zaostalog susreta 8. kola.

Sponzori