Danijel Jusup novi trener KK Zadar 21.01.2010.

Četvrti mandat Jusupa na klupi Zadra trajat će tekuću i sljedeću sezonu

Novi trener KK Zadar od danas i službeno je Danijel Jusup. Nakon večernjeg sastanka Upravnog odbora u srijedu, potpis na ugovor stavljen je u četvrtak ujutro. Zadranin Jusup vodit će momčad sa Višnjika do kraja tekuće, te u sljedećoj sezoni.

Tako je okončan slučaj izbora novog trenera kojim se Uprava KK Zadar bavila u posljednjih sedam dana.

Zadovoljni smo konačnim zaključenjem, pregovori su završili jutros i novi trener danas preuzima prvi sastav. Dobili smo podršku sponzora i grada, uspjeli smo riješiti i dio financijskih obaveza prema igračima prije puta u Srbiju. Upravni odbor jednoglasno je zaključio kako je Danijel Jusup najbolje rješenje od svih ponuđenih. Ovo je zalog za budućnost, dogovorena je suradnja za tekuću i sljedeću godinu- rekao je direktor kluba Zdenko Mičić.

Zadrani Danijela Jusupa najviše pamte po osvajanju naslova prvaka regionalne lige u sezoni 2002/2003, kada je u finalu Zadar bio bolji od izraelskog Maccabija. Nezaboravno finale igralo se u Ljubljani, i to je upisano kao jedan od najvećih uspjeha zadarskog kluba.

U svojoj dosadašnjoj karijeri Jusup je vodio poljski Anwil, bosanskohercegovački Široki, njemački Telekom Bonn, ruski Lokomotiv Rostov, a od hrvatskih klubova sjedio je na klupi Benstona, Splita i Zagreba. Jupi će ovo biti četvrti put da se prihvaća uloge prvog trenera u svom matičnom klubu.

Drago mi je da da sam se vratio, ovo je moj grad i klub. Više je razloga za zadovoljstvo, vezan sam za obitelj koja živi ovdje, a s njima puno bolje funkcioniram, i drugo, Zadar je klub s rejtingom, to je institucija. Uz obiteljske, košarkaški motivi presudili su da se dogovor postigne vrlo brzo. Ovdje sam proveo dosta vremena, zna se koliko sam napravio i mislim da sam zaslužio da me se pozove na razgovor s ponudom za suradnju. Novac nikako nije motiv mog dolaska, za Zadar me veže nešto više- rekao je u uvodu novi strateg Zadra Danijel Jusup.

Jusup je do dolaska Zadra bio na klupi Širokog koji je preuzeo proteklog tjedna. Bosanskohercegovačku momčad vodio je u dvije utakmice. Posljednju je odradio u utorak, kada je Široki poražen na Višnjiku . Za Široki ga je vezao tek usmeni dogovor, međutim, klupa Zadra bila je veliki magnet za Jusupa.

Sa Širokim sam imao usmeni dogovor do kraja sezone i sigurno im nije pravo što sam otišao. Ali u kratko vrijeme riješili smo sve i ovaj put bili su vrlo korektni. Ostao mi je tek moralni teret, ali vlastito opravdanje mi je situacija od prije devet godina kad sam vodio isti klub. U to vrijeme dobio sam ponudu Cibone koju sam odbio da bih nakon mjesec dana u Širokom dobio otkaz. Žao mi je što je sve ispalo napretek, ali tako stvari idu u ovom poslu. Da me zvao bilo koji drugi klub, ne bih napustio Široki. Ali kad je u pitanju Zadar, sve me vuklo na povratak- emotivan je bio Jusup kad je u pitanju KK Zadar.

 Pred novim trenerom svakako je puno teškog posla. Ambicije kluba još uvijek stoje- dohvatiti završnicu regionalnog natjecanja, finale domaćeg prvenstva i osvajanje Kupa. Prvi zadatak bit će dvostruko gostovanje u Srbiji u regionalnom natjecanju. Prvo Partizan, zatim Hemofarm.

Situacija je komplicirana s obzirom na težak raspored u NLB ligi. Neće biti lako, već sutra putujemo i pitanje je koliko ćemo se dobro pripremiti za subotnju utakmicu. Danas počinjemo s pripremama. Koliko sam uspio vidjeti, momčad je dobro utrenirana, defenzivne kakakteristike su na dobroj razini, uočio sam neke dobre, i neke manje dobre stvari. Kao i svaki trener, ja ću igri dati svoj štih. Raspored koji nas očekuje je težak, ali ne idem predaleko. Borit ćemo se od utakmice do utakmice i svakako probati u gostima bolje proći- zaključio je Jusup.

 

Danijel Jusup:

Promjena u igračkom kadru za sada neće biti, pokušat ću iz postojećeg izvući maksimalno. Nakon obavljenih razgovora donijet ću odluku o svojim pomoćnicima.

Sponzori