Protiv Širokog pod Bujanovom paskom 18.01.2010.

Tihomir Bujan vodit će momčad do izbora novog trenera

Pomalo u sjeni smjene trenera Zmage Sagadina, košarkaši Zadra spremaju se za utakmicu 17. kola regionalne lige. Na Višnjiku gostuje momčad Širokog koja se poput Zadrana proteklog tjedna našla bez trenera. Hrvoje Vlašić podnio je ostavku nakon poraza u domaćem Kupu protiv Čapljine, a na njegovo mjesto brzo je došao drugi Zadranin, Danijel Jusup. Uz prvog trenera u hercegovačkom klubu igra mala kolonija igrača koji su u svojoj karijeri igrali u Zadru. Špralja, Ružić, Čolak i Štemberger sigurno će imati motiv više za dokazivanje protiv svog bivšeg kluba.

Zadar se nerado sjeća utamice iz prvog dijela sezone kada su u dvorani Pecara poraženi rezultatom 83-70. Širokom je to bila možda najbolja partija u ovoj sezoni, a Zadru poraz koji je prilično zabolio. Bosanski prvak u regionalnom natjecanju trenutno zauzima 12. mjesto na ljestvici s 5 pobjeda i 11 poraza.

Obje momčadi u ovaj susret ulaze nakon poraza. Zadar je izgubio kod Cedevite, dok je Široki potpisao poraz na svom terenu. Bolji od njih bio je Hemofarm.

Zadar će u ovoj utakmici biti pod paskom Tihe Bujana, koji je u protekloj sezoni nakratko vodio Široki i sigurno dobro poznaje ovu momčad.

 Mislim da nas čeka vrlo teška utakmica i respektabilan protivnik. Ekipu sada vodi Danijel Jusup a u sastavu imaju brojne Zadrane koji su ostavili traga u klubu. To će im sigurno biti dodatni motiv. Neće to biti jednostavna utakmica, mi imamo imperativ pobjede i učinit ćemo sve da bodovi ostanu ovdje. Nadam se da ćemo šok nakon promjene trenera iskoristiti što pozitivnije – rekao je v.d. trenera Tihomir Bujan.

 

Bujan se osvrnuo i na stanje u momčadi nakon smjene trenera Zmage Sagadina.

 Nikome nije drago, međutim svi znamo da se takve stvari u ovom poslu događaju, i da se sutra takvo što može dogoditi svakomu. Svi su pognuli glave i zamislili se nad situacijom, jer svatko snosi dio kriviceza ovo stanje. Ovaj put platio je prvi trener. Ono što ćemo pokušati napraviti jest dodatno mobilizirati momčad jer smo svi svjesni težine trenutka. Odigrat ćemo srčanu i borbenu utakmicu, jer svaki protivnik mora znati da dolazi u Zadar i da je to naš teren- zaključio je Bujan.

 

Za utakmicu protiv Širokog u redovima Zadra spremni su svi. Marino Šarlija polako se vraća nakon ozljede leđa. Nakon Širokog Zadrane očekuje naporna mini turneja. U subotu gostuju kod Partizana, a nakon toga iz Beograda putuju u Vršac kod Hemofarma odigrati zaostalu utakmicu 8. kola.

Sponzori