Poraz Zadra u Sutinskim Vrelima 17.01.2010.

Zadru nije pomogao ni bolji skok

Košarkaši Cedevite uzvratili su Zadru na porazu iz trećeg kola regionalne lige kada su na Višnjiku poraženi u samom finišu utakmice. Taj je poraz prilično zabolio zagrebačku momčad. U Sutinskim Vrelima zadarski krvnik bio je Jermaine Anderson koji je sa 24 koša svojoj momčadi donio sedmu pobjedu, a Zadru isporučio šesti prvenstveni poraz.

 Domaćini su bolje otvorili utakmicu i nakon početnog vodstva Zadra brzo dolaze na 12-4. Zadar preko Boise i Downsa brzo hvata priključak i dolazi do 12-11, a kraj prvih deset minuta zaključeno je rezultatom 14-11. Obje momčadi na početku su dosta griješile, bilo je promašaja otvorenih šuteva s obje strane, a mali broj koševa obilježio je prvi dio susreta.

Cedevita u drugoj dionici nastavlja tamo gdje je stala u prvoj, bježe koševima Krasića i Kovačevića, sa zadarske strane uzvraćaju Car i Perić sa crte slobodnih bacanja i na poluvrijeme se otišlo pri neriješenom rezultatu, 30-30.

Početak drugogo dijela pripao je Kaštropilu i Plaistedu koji izmjenjuju koševa do rezultata 36-36. Nakon toga Cedevita se nekoliko puta odvaja na +7, a ključni odmak kreirao je raspoloženi Jermaine Anderson. Trice povezuju Baždarić i Rudež, a Cedevita serijom 13-0 ulazi u posljednju minutu treće četvrtine. Kontrom i dodatnim bacanjem tridesetu minutu zaključio je Anderson za vodstvo svoje momčadi 55-42.

 

Hrvoje Perić

Napad nam nije funkcionirao kroz cijelu utakmicu. U prvom smo poluvremenu uspjeli dobro braniti, no u trećoj četvrtini nismo ni to dobro više radili, a na drugoj je strani Cedevita igrača čvrstu i agresivnu obranu. U nekim smo dijelovima susreta izgledali stvarno izgubljeni.

 

Domaćini su čvrstom obranom držali Zadar na distanci i u zadnjih deset minuta. Na samom startu četvrtog dijela imaju najviših +16. Korak unazad za Zadar bila je i tehnička pogreška klupe u trenutku napada i mini naleta zadarskih igrača koji su uspjeli smanjiti zaostatak na 11 koševa. Cedevita se uspjela othrvati i mirno privesti utakmicu kraju. Zadar je na koncu smanjio na prihvatljivih 75-69.

Prvo poluvrijeme bili smo u igri, no naše mrtve tri-četiri minute u trećoj četvrtini omogućile su Cedeviti da s nekoliko ubačaja izvana otiđe na odlučujuću prednost koju do kraja više nismo mogli stići. Na vanjskim smo pozicijama bili očajni, a Anderson je bio briljantan i prelomio je utakmicu, tako da nam ni nadmoć u skoku nije značila ništa - zaključio je trener Zadra.

Važnost prekida lošeg niza utakmica od 3 poraza svoje momčadi istaknuo je trener Cedevite Slobodan Subotić.

 Trebala nam je ova pobjeda nakon tri poraza. Uspjeli smo Zadar spustiti na samo 69 poena što nam je bio jedan od ciljeva uoči susreta jer inače zabijaju 80-ak po susretu. Morali smo bolje kontrolirati skok, pa iako je očito da u tomu nismo uspjeli, sve je ostalo bilo po dogovoru, uključujući i fantastičnu obranu kojom smo u trećoj četvrtini zatvorili sve prilaze našem košu- objasnio je put do pobjede trener Cedevite.

 

U redovima Zadra naučinkovitiji su bili Damir Rančić s 14 i Vladimer Boisa sa 12 koševa. Kod domaćina prvo ime bio je Jermaine Anderson sa 24 pogotka. Već u utorak na rasporedu je 17. kolo regionalne lige u kojem Zadar dočekuje momčad Širokog.

 

 

 

Sponzori