Pobjedom zaključiti nastup u Eurokupu 12.01.2010.

Siauliai je atraktivna napadačka momčad

Pred Zadranima je posljednja ovosezonska europska utakmica. U šestom kolu prvog kruga Eurokupa na Višnjiku će se igrati samo za prestiž. U goste im stiže litavski Siauliai, momčad koju su košarkaši Zmage Sagadina pobijedili na njihovom terenu rezultatom 91-95. Zadar će tu utakmicu pamtiti po prvom ovosezonskom slavlju u gostima, ali ni to nije bilo dovoljno za prolaz u drugi krug. Još u petom kolu rasplelo se pitanje tko će iz skupine C proći dalje. U drugi krug otišli su Aris i Hapoel, a Zadru i njegovom današnjem protivniku ostavljeno je da odluče kako će na koncu izgledati donji dio tablice.

Zadranima je u planu pobjedom se oprostiti od europskog natjecanja, bez obzira što rezultatskog imperativa nema.

 Dolazi treća nabolja momčad Litve, tipična litvanska ekipa sa nekoliko vrlo dobrih napadača. Igraju litvansku košarku, svi idu u napad, nema puno kombinatorike. Daju puno koševa ali puno i primaju. Igraju slabu obranu, ali ih je teško braniti jer svi igrači koji su na terenu šutiraju. Naš cilj je odigrati dobru obranu i zaustaviti ih puno niže nego što smo radili u Litvi. Tamo smo primili 91 koš, ovaj put to mora biti manje. Bit će to atraktivna utakmica za gledatelje, Siauliai je takav protivnik- rekao je trener Zmago Sagadin.

Siauliai se trenutno nalazi na 4. mjestu C skupine s tek jednom pobjedom i pet poraza. Ukoliko bi pobijedili Zadar u ovoj utakmici, za konačno treće mjesto trebali bi slaviti s razlikom većom od 4 koša.

 Ova je utakmica rezultatski nevažna, ali mi moramo dati maksimum zbog nastavka natjecanja i dobrog ritma kako bi bili spremni za ostale utakmice. Također uigravat ćemo neke nove varijante, a možda je ovo prilika i za mlađe igrače- dodao je Marko Car.

 Zadar za utakmicu protiv Siauliaia ima deset spremnih igrača. Ozljede muče Morovića i Šarliju, dok je Škifića sa terena udaljila viroza.

Nakon ove utakmice Zadrani se mogu potpuno posvetiti regionalnim obavezama. Već u subotu očekuje ih težak zadatak- gostovanje kod Cedevite.

Sponzori