Zadar se poigrao sa Splitom 29.12.2009.

Mladi Splićani mogli su puno naučiti od razigranog Zadra

Četvrtfinalna utakmica domaćeg Kupa Kreešimira Ćosića na Višnjiku donijela je očekivani ishod. Zadrani su lako prešli preko mlade momčadi Splita s konačnih +37. Bilo je 99-62.

Gosti su utakmicu otvorili serijom 6-0, a sve nakon toga mogu zaboraviti. Zadar je brzo stavio stvari na svoje mjesto, razigrali su se Stipčević i Perić i prednost je počela rasti. U prvoj dionici minute su dobili i mladi Zadrani Šarlija, Škifić, nakon njih i Marčinković. Početnih deset minuta polaganjem je zaključio Vedran Morović za vodstvo 29-13.

Zadar se poigravao sa splitskim mladićima odmah na početku, isto se nastavilo i tijekom čitave utakmice.

Druga četvrtina donijela je puno zadarskih atraktivnih poteza, zakucavanja nakon kontri, svoje minute dobro su koristili Marčinković i Šarlija. Razigrao se i Boisa i poluvrijeme je završilo s ugodnih 50-32.

U drugom dijelu rezultat zadarske čvrste obrane su brojne kontre, blokade, a atraktivna zakucavanja dizala su publiku na noge. Kod gostiju nešto su pokazali Vrkić i Batina.

Zadnjih deset minuta tricom otvara Stipčević a prednost raste na 30 koševa. Zadrani su do kraja dopustili Splićanima tek da pređu brojku od 60 koševa. Zadnjim, 99. košem Zadra utakmicu je zaključio Micah Downs.

 Ja sam tražio maksimalnu ozbiljnost, a tako je i bilo. Igrali smo vrlo dobro. Bilo je dobre košarke, suđenje je također bilo dobro, i mislim da publika može biti apsolutno zadovoljna viđenim danas - zaključio je trener Zmago Sagadin.

Njegov kolega iz Splita potpisao je očekivani poraz. Više od svoje momčadi nije mogao izvući.

Čestitam Zadru na pobjedi, apsolutno je zaslužena. Htjeli smo pružiti jači otpor ali nije išlo. Bila je to dobra prilika za moje mlade igrače da vide gdje su u odnosu na Zadar. Bilo je puno promašaja, koje je Zadar znao iskoristiti, a razlika je u svakoj minuti rasla, kao posljedica našeg neiskustva – rekao je trener KK Split Borislav Kurtović.

 

Najučinkovitiju u redovima Zadra bili su Stipčević i Perić sa 18 koševa. Svi koji su bili na terenu upisali su se na listu strijelaca. U igru nisu ulazili jedino Rančić i Plaisted koji su u poštedi zbog lakših ozljeda. Kod Splita prvo ime bio je Vrkić sa 17 ubačaja.

U završnicu Kupa uz Zadar plasirali su se Cedevita, Cibona i Zagreb koji su redom lako izborili sudjelovanje na final 4 ovog natjecanja. Završnica Kupa igra se 20. i 21. veljače.

Galerija: Zadar - Split

Sponzori