Protiv Splita na otvaranju Kupa 28.12.2009.

Zadrani se nadaju pobjedi na zatvaranju 2009. godine

Pred košarkašima Zadra je posljednja utakmica u tekućoj 2009. godini. U svojoj dvorani domaćini su Splitu u četvrtfinalnoj utakmici domaćeg Kupa Krešimira Ćosića.

 

Ulaz slobodan

U blagdansko vrijeme KK Zadar odlučio je svoje navijače počastiti besplatnim ulazom na utakmicu između Zadra i Splita, stoga, svi na Višnjik!

 

Splićani su do drugog kruga Kupa došli nakon teške bitke protiv Dubrave koju su na Gripama savladali tek nakon dva produžetka. U sutrašnjoj utakmici Zadar je favorit protiv mlade momčadi koju vodi izbornik mlade reprezentacije Boris Kurtović. Splitska momčad ove sezone natječe se u A-1 ligi, i tamo se ne mogu pohvaliti s blistavim rezultatima. Daleko je to od sastava žutih iz proteklih sezona, ipak za Zadrane i ova utakmica zahtijeva maksimalan angažman.

 Split je mlada i potentna momčad s četiri igrača koja su već igrala NLB ligu, Vrkić, Batina, Delaš i Macura. Sigurno će biti motivirani a na nama je da napravimo sve da nas ne iznenade. Mi smo ipak kvalitetnija momčad i moji igrači će to i pokazati – rekao je trener Zmago Sagadin.

 

Kup je hirovito natjecanje gdje favoriti ne pobjeđuju uvijek. Zadrani se nerado prisjećaju lanjske završnice, kada se u Krešinoj dvorani igralo zagrebačko finale i na kraju je protiv Zagreba slavila Cibona. Trofej Kupa Zadranima puno znači, prije svega zbog slavnog imena koje nosi ovo domaće natjecanje.

 Kup se igra na jednu utakmicu, to nije ligaško natjecanje gdje kvaliteta na koncu uvijek ispliva.Sjetimo se kako je prije nekoliko godina Borik izbacio Zagreb, a potom umalo i Cibonu. Splićani će se htjeti dokazati protiv nas, a na nama je da utakmicu shvatimo ozbiljno – tako je natjecanje u Kupu u najavi analizirao Rok Stipčević.

 U redovima Zadra Rančića, Morovića i Plaisteda muče sitnije ozljede, koje ne bi trebale dovesti u pitanje njihov nastup. Sutrašnja utakmica prilika će biti za hvatanje minutaže mlađima- Marčinkoviću, Šarliji i Baturu.

 

 

 

Sponzori