Olimpija bolja za 7 koševa 23.12.2009.

Zadar nije uspio povezati dvije gostujuće pobjede

Union Olimpija u ovoj utakmici prikazanom igrom nije impresionirala nikoga, a Zadrani nisu iskoristili krizu Ljubljančana. Slovenski prvak pobjedom protiv Zadra ublažio je rane od poraza iz prošlog kola i slavio rezultatom 84-77. Iako su domaćini imali prilike dosegnuti i višu prednost od +7, Zadar je u finišu osigurao koliko toliko prihvatljiv zaostatak. Koš razlika nakon ove utakmice daleko je na strani Zadra koji je Olimpiju u 1. kolu ostavio na -20.

 Koševima Boise, Cara i Ružića Zadar otvara susret i odmah vodi 11-4. To je bilo i jedino vodstvo tijekom svih 40 minuta, a Olimpija je brzo pohvatala konce igre i preko Đorđevića, Bečirevića i Golubovića prelazi u vodstvo. U 13. minuti već su na 28-19. Zadar čitavo vrijeme hvata rezultat, dolaze do 37-34, tu griješi Boisa, što domaćini koriste za ugodnih 41-34 na poluvremenu.

Ni drugi dio nije ponudio drugačiji scenarij. Olimpija bježi, Zadar je prati preko Perića. Nada je bljesnula u 36. minuti kada je Car smanjio na 4 razlike. Odmah je s druge strane odgovorio Đorđević, pridružio mu se Slokar i dvije minute prije kraja Slovenci imaju +9, 75-66. Da rezultat ne ode dalje u redovima Zadra pobrinuli su se Car, Perić i Morović, i na kraju je bilo 84-77.

Ova pobjeda Union Olimpiju zadržala je visoko na NLB ljestvici, dok Zadranima preostaje teška borba u drugom dijelu natjecanja.

Najraspoloženiji Zadranin bio je Marko Car s 19 koševa i titulom MVP utakmice. Dvoznamenkasti su bili Hrvoje Perić sa 17 i Tomislav Ružić sa 12 koševa. Kod domaćina prvo ime bio je Vladimir Golubović s 19 poena.

Zadrani će odmarati samo za Badnjak. Na Božić popodnevni trening zakazan je petorki koja će sudjelovati na All Stars utakmici u Belom Manastiru koja se igra u nedjelju, 27. prosinca.

Blagdanskog odmora za košarkaše Zadra nema previše. Već 29. prosinca na domaćem terenu očekuje ih obaveza u Kupu Krešimira Ćosića. Za protivnika u četvrtfinalu imaju momčad Splita.

 

 

Galerija: Union Olimpija - Zadar

Sponzori