Obrana i skok odlučivat će u Ljubljajni 21.12.2009.

Olimpija se u Zadru u 1. kolu NLB lige nije dobro provela

Prva gostujuća pobjeda u NLB ligi protiv Zagreba za Zadrane je jak vjetar u leđa prije još jednog gostovanja. U srijedu ih u sklopu 14. kola očekuje težak zadatak – u Ljubljani su gosti Union Olimpiji. Momčad iz dvorane Tivoli košarkaše sa Višnjika dočekuje nakon prvog poraza na svom terenu. U subotnjoj utakmici bolji od njih je bio Hemofarm iz Vršca rezultatom 72-79 i time su slovenski prvaci upisali svoj 4. ovosezonski regionalni poraz. Ni u Euroligi Ljubljančani ne stoje najbolje. Ispali su iz konkurencije za Top 16, pa su sve snage mobilizirane za regionalno natjecanje.

 Union Olimpija sigurno će htjeti uzvratiti za poraz iz prvog kola u Zadru koji je za njih sigurno bio dosta bolan. Očekujem žustru i agresivnu Olimpiju. Mi nemamo što izgubiti, igrat ćemo hrabro i rasterećeno. Pobjeda bi nam puno značila i motiva nam sigurno neće nedostajati – rekao je trener Sagadin.

 

Zadrani ne žele stati samo na jednoj gostujućoj pobjedi. Slavlje u Zagrebu još ih je za korak približilo plasmanu među četiri najbolje momčadi regije. Konkurencija za Final Four je velika, još koja pobjeda sa strane značila bi puno. Union Olimpija svakako je jedan od kandidata za završni turnir regionalnog natjecanja.

 Olimpija je dobra ekipa sastavljena od odličnih napadača, tako da će odlučivati naša obrana i njihov napad. Još uvijek ne igramo obranu kakvu bih želio, osobito na gostovanjima. Prevelika je razlika između fizičke čvrstine i agresivnosti doma i vani. Pripremit ću ekipu da idemo čvršće, agresivnije i tvrđe. Natjecanjem tko će dati više koševa ne možemo dobiti Olimpiju u Ljubljani.Obrana na vanjskoj liniji koji čine Walsh, Bečirevič i Ožbolt i ravnoteža u skoku- to su dvije stvari koje će biti ključ pobjede. Maksimalno ćemo se fokusirati na ta dva elementa- ponovo je naglasio važnost obrane Zmago Sagadin.

 

Zadar protiv Splita u četvrtfinalu Kupa  Poznati su svi parovi četvrtfinala domaćega Kupa Krešimira Ćosića. 29. prosinca Zadar će na Višnjiku dočekati Splićane, pod Toranj Ciboni u goste dolazi Kaštel galerija, Zagreb će u Osijek na noge Dardi, dok će Cedevita u Sutinskim Vrelima ugostiti Borik Puntamiku. Završnica Kupa igra se 19. i 20. veljače 2010

Junak utakmice u Zagrebu, kapetan Tomislav Ružić složio su s trenerom u najavi svog sljedećeg protivnika.

Olimpija je euroligaška ekipa i protiv njih nam neće biti dovoljan samo napad. Morat ćemo poboljšati obranu jer nam je taj segment igre na gostovanjima na niskoj razini. Odigrat ćemo agresivnu obranu, zatvoriti napadački skok i igrati duge i pametne napade-zaključio je Tome.

Osim viroze koja muči Hrvoja Perića za utakmicu u Ljubljani spremni su svi. Zadrani na put kreću u utorak u 8 ujutro. Navečer ih očekuje trening u dvorani Tivoli, te utakmica u srijedu s početkom u 19 sati.

 

.

 

Sponzori