Stipčević: " Dobijali smo i jače momčadi" 12.12.2009.

Domaći je teren u regionalnim utakmicama bio garancija pobjede za Zadar

Zadrani danas igraju utakmicu 12. kola NLB lige. Na parketu Krešine dvorane snage će odmjeriti sa Crvenom zvezdom. Ove dvije momčadi u regionalnom natjecanju do sada su se susrele 15 puta. Bolji omjer imaju Zadrani koji su kao pobjednici utakmice završavali 8 puta, naspram 7 slavlja Crvene zvezde.U Zadru su igrali 7 puta, a pobjedu su Beograđani odnijeli tek iz jednog susreta.

U ovu sezonu momčad trenera Ace Petrovića ušla je nešto lošije, da bi se s vremenom dizali u formi, pa se nakon početnih poraza mogu pohvaliti pobjedama protiv euroligaških momčadi Partizana i Union Olimpije.Zadrani su se nakon povratka iz Jeruzalema posvetili pripremama za utakmicu sa Crvenom zvezdom, a najviše su pažnje posvetili obrani koja je u posljednja dva susreta bila najslabija karika igre.

 

Zvezda je primamljiv protivnik. Po sastavu su jedan od favorita za Final Four i mislim da će ubuduće igrati samo bolje. To su sve igrači koji su igrali vani ili su u NLB ligi bili nositelji u svojim klubovima. U Eurokupu imaju 3 pobjede i to treba respektirati. Mi moramo vratit suparniku istom mjerom u svakom segmentu igre. Već smo igrali protiv favorita NLB lige i pobjeđivali ih, nadam se da će tako biti i ovaj put – najavio je utakmicu zadarski razigravač Rok Stipčević.

 

 Crvena zvezda se natječe i u Eurokupu i za razliku od Zadra u tom natjecanju niže samo pobjede. U 3 odigrana kola u Beogradu su bili bolji od moskovskog Dinama, francuskog Choleta, dok su u gostima slavili u Trevisu protiv Benettona.

 

Utakmica visokog rizika

Iz PU Zadarske stiže obavijest da će se susret snimati kako bi se detektirali eventualni izgredi i nedolična ponašanja. Na ulazima će biti pojačan pregled, te će biti oduzeto sve što bi moglo ugroziti sigurnost igrača i posjetitelja.

 

Nakon regionalne obaveze, već u utorak Zadranima slijedi utakmica 4. kola Eurokupa. U goste im stiže Hapoel iz Jeruzalema.

 

Sponzori