U Zadru se priča samo o obrani 11.12.2009.

Zadru slijede dvije domaće utakmice - Zvezda u subotu, potom Hapoel u utorak

 

Iza igrača Zmage Sagadina tri su gostovanja koja su zaključili s jednom pobjedom i dva poraza. Bodove su odnijeli iz Litve, gdje su bili bolji od domaćeg Siauliaia. Nakon toga Zadrani su doživjeli dva teška poraza. U Podgorici u sklopu 11. kola regionalne lige bolja od njih bila je domaća Budućnost, a 3 dana nakon toga pokleknuli su i u Jeruzalemu u 3. kolu Eurokupa protiv domaćeg Hapoela.

 

 

Pokazali smo dva lica – domaće i gostujuće. Kad netko krene na nas agersivnije mi odstupimo, dodajmo još umor od putovanja i par odluka u kojima ne bi bili zaštićeni. Primimo nekoliko udaraca i mi se povućemo umjesto da vratimo istom mjerom. Fizička čvrstina i agresivnost su ono što u gostima nismo iskazali, a moramo.

 

Nakon mini turneje, vratili su se doma, gdje su se pripremali za sljedeći regionalni ispit. Pred Zadranima je 12. kolo NLB lige, a u Krešinu dvoranu stiže Crvena zvezda. Beograđani su do sad igrali promjenjivo. S omjerom od 5 pobjeda i 6 poraza nalaze se na 7. mjestu ljestvice, a u Zadar stižu ohrabreni trećom pobjedom u Eurokupu. Bolji su bili od francuskog Choleta i time zaključili besprijekorni niz u europskom natjecanju gdje su upisali sve 3 pobjede. U zadnjem kolu NLB lige na svom su terenu poraženi od Hemofarma, ali u Zadar ne dolaze s bijelom zastavom.

Crvena zvezda igra promjenjivo, imaju puno igrača u rotaciji koji su sposobni pogoditi tricu i odigrati po dubini, osobito centri. Moramo odigrati kvalitetnu obranu i ne dozvoliti im da se raspucaju. Mi u ovom trenu imamo problema s obranom, primamo previše koševa, tako da smo se u pripremi najviše koncentrirali baš na obranu. Očekujem da ćemo odigrati slično kao protiv Partizana i FMP-a, dobiti skok, pametno u napadu i ne smijemo samo visiti na trici već trebamo uspostaviti ravnotežu. Okrećemo se obrani, skoku i agresivnosti – najavio je utakmicu trener Zmago Sagadin.

 

 Crvena zvezda u Zadar stiže bez dva igrača. U Beogradu su zbog ozljeda ostali bugarski reprezentativac Filip Videnov i Marko Kešelj. U redovima domaćina nema ozlijeđenih i svi će biti spremni za utakmicu koja počinje u 18 sati.

 

 

Sponzori