Hemofarm nije nepobjediv 16.11.2009.

Košarkaši Zadra u nedjelju su krenuli na put prema Vršcu.

Košarkaši Zadra u nedjelju su krenuli na put prema Vršcu. Dugu dionicu presjekli su prenoćivši u Slavonskom Brodu, gdje su odradili trening. Ponedjeljak je rezerviran za put prema konačnom odredištu, Vršcu, gdje ih u sklopu 8. kola NLB lige u utorak s početkom u 19 sati očekuje utakmica protiv domaćina Hemofarma.

Srpska momčad s omjerom od 3 pobjede i 4 poraza trenutno zauzima 6. mjesto na regionalnoj tablici.

Hemofarm se trenutno nalazi dosta nisko na tablici, a u ovu su sezonu ušli kao najskuplja i najbolja momčad, uz bok ljubljanskoj Union Olimpiji. Pred početak sezone figurirali su kao izuzetno jak tim, uz Cibonu koja je to, za razliku od njih opravdala- razmišljanja su zadarskog trenera Zmage Sagadina o sljedećem protivniku.

U prošloj je sezoni Zadar u dvorani Millenium propustio pobjedu nakon vodstva od +12. Nezaustavljiv je tada bio dvojac Pavković – Mačvan. Koncem listopada Hemofarmu se priključio slovenski reprezentativac Goran Jagodnik koji je zamijenio ozlijeđenog Božovića. U do sad odigranih 7 kola, Hemofarm od 4 poraza bilježi 2 na domaćem terenu, od gradskog rivala Radničkog odmah na otvaranju sezone, te protiv Cibone nakon produžetka u 5. kolu.

Ono što je sigurno je to da se mi možemo nositi s njima, ne idemo tamo izgubiti sa što manje koševa, idemo napraviti sve da pobijedimo, nismo bez šanse. Objektivno, Hemofarm je jedna od najboljih momčadi u ligi s lošim skorom da sada i 2 poraza na domaćem terenu, vidi se da je tamo moguće pobijediti. – optimističan je Sagadin.

Sponzori