Uvjerljiva pobjeda za otvaranje sezone 10.10.2009.

Za otvaranje sezone Zadrani nisu mogli poželjeti ništa više. Svojim su se navijačima prikazali u odličnom izdanju i potpuno deklasirali euroligašku momčad Union Olimpije rezultatom 79 – 59.

Momčad Zmage Sagadina susret je otvorila brzom i agresivnom igrom, samim time i atraktivno. Već prvih 15 minuta utakmice pokazalo se dovoljnim za pobjedu na otvaranju devete sezone regionalne lige. Već do polovice druge dionice Zadrani su postigli čak 42 poena, pogodili su prve četiri trice koje su uputili na koš. Precizni su bili su Stipčević, Ružić a dvije trice pogodio je Micah Downs koji je u prvih šest minuta već zabio 10 poena. Odličan je bio i drugi Amerikanac Trent Plaisted koji je u minuti od svog ulaska zabio čak sedam poena pa je Zadar u 8. minuti imao 25:17. Amerikanci su u prvoj četvrtini zajedno ubacili 19 poena.

U prvih 20 minuta probleme su Zadru stvarali samo Olimpijini centri no puno su više problema imali Ljubljančani sa zadarskim napadačkim skokom i odličnim postotkom šuta za tricu (6/8). Najvećih 42:28 postavio je Stipčević u 15. minuti. Nakon toga Olimpija je malo posložila obranu, a Zadrani pomalo pali u koncentraciji. Tako su u posljednjih pet minuta prvog poluvremena košarkaši Zadra ubacili tek pet poena, no ipak otišli na odmor s +12 (47:35). Zadrani su u drugom poluvremenu imali problema s realizacijom napada, ali rezultat nije trpio pa uspjevaju zadržati dvoznamenkastu razliku sve do 33. minute kada se Olimpija približava na 59 – 50. Dobra napadačka rješenja Stipčevića i Cara, te Ružićevo zakucavanje 3 minute prije kraja vraća Zadar na visokih +16. Rok Stipčević bio je najbolji pojedinac u redovima Zadra sa 17 koševa, 8 asistencija i 4 skoka. Dvoznamenkasti su bili Downs i Ružić sa po 15 poena, te Car s 11 ubačaja. Kod Olimpije najučinkovitiji bio je Ožbolt s 13 postignutih koševa.

Galerija: Zadar - Olimpia

Sponzori